location Χερσόνησος, Κρήτη telephone+30 28970 22426

ΜΟΥΣΕΙΑ


Η Κρήτη έχει μεγάλη αρχαιολογική σημασία και προσφέρει πολλές φυσικές ομορφιές. Υπάρχουν πολλά μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε εάν θέλετε να ανακαλύψετε την πλούσια κληρονομιά της και να μάθετε περισσότερα για τον πολιτισμό, την ιστορία και την λαογραφία της.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Είναι ένα από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, κυρίαρχη θέση όμως κατέχουν τα αριστουργήματα της μινωικής τέχνης.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το ΙΜΚ προσφέρει μια σύνθετη εικόνα της Ιστορίας και της Τέχνης της Κρήτης από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ως τον 20ο αιώνα. Οι περιοδικές εκθέσεις κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα, από την Βυζαντινή ως τη σύγχρονη τέχνη, την ανάδειξη κορυφαίων λογοτεχνικών μορφών της Ελλάδας (Ελύτης, Καζαντζάκης), την παρουσίαση μεγάλων ιστορικών γεγονότων από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΓ

Σκοπός του μουσείου είναι να διαφυλάξει το έργο και να εξιστορήσει τη ζωή του Κρητικού συγγραφέα. Στην έκθεση περιλαμβάνονται προσωπικά αντικείμενα του ίδιου καθώς και της οικογένειας του, χειρόγραφα, επιστολές και πολλά άλλα.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τα εκθέματα του, που περιλαμβάνουν ευρήματα από σπήλαια, οικισμούς και διάφορα άλλα, δίνουν μια διαχρονική εικόνα της πολιτισμικής ιστορίας του νομού από τη Νεολιθική εποχή έως τα χρόνια της Ρωμαιοκρατίας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στεγάζεται σε ένα βενετσιάνικο κτίριο, ιστορικό διατηρητέο μνημείο του 17ου αιώνα. Οι εκθεσιακοί του χώροι εκτείνονται σε 5 αίθουσες και περιλαμβάνουν κυρίως αντικείμενα της παραδοσιακής χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημιουργήθηκε με σκοπό να εκθέτει ευρήματα από την ανατολική Κρήτη που μέχρι τότε μεταφέρονταν στο Μουσείο Ηρακλείου. Η έκθεση δεν έχει την οριστική της μορφή, καλύπτει όμως ένα τεράστιο χρονικό διάστημα από τη Νεολιθική εποχή ως το τέλος της Ελληνορωμαϊκής περιόδου.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Σκοπός του είναι η προβολή της πολιτισμικής ιστορίας του τόπου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, μέσα από εκθέματα της Νεολιθικής εποχής ως τα χρόνια της Ρωμαιοκρατίας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που στεγάζεται στο Ηράκλειο, διατηρεί και αναπτύσσει συλλογές, πραγματοποιεί έρευνες για το φυσικό περιβάλλον προβάλλει στους εκθεσιακούς του χώρους τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος της Κρήτης και της Μεσογείου.

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

Στο δυτικό άκρο του κόλπου των Μαλίων, σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, που συνδυάζει τη μαγεία της θάλασσας και τη μεγαλοπρέπεια των υπερκείμενων Λασιθιώτικων βουνών, βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Κρήτης, η Χερσόνησος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΦΑΡΙ

ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΦΑΡΙ

Το Κουτουλουφάρι βρίσκεται μόλις 29 χλμ. από το Ηράκλειο και είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού Πυργιά σε υψόμετρο 100 μέτρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΡΗΤΗ

ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη είναι ένας μοναδικός και ξεχωριστός τόπος. Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και τόπος διακοπών για περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Η Κρήτη είναι γνωστή για την τεράστια γκάμα αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται σε όλο το νησί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι παραλίες της Κρήτης είναι μερικές από τις καλύτερες και πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Η εξερεύνηση των μονοπατιών πεζοπορίας της Κρήτης είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να δείτε την εξαιρετική φυσική ομορφιά του νησιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους και τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές διασκέδασης που θα ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΡΑΒΕΙΑ

Booking.com
Travel Hospitality
NEWSLETTER
Όνομα το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Email το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
espa